Hoe kom je er af

In het intakegesprek zoeken we de achterliggende oorzaak van je angst. Ben je bang dat er iets gevaarlijks gebeurt, kan je niet tegen het "opgesloten" gevoel in kleine ruimtes, heb je hoogtevrees of kan je er niet tegen met veel mensen opgepakt te staan...

We leren je te ontspannen in de door jou gevreesde situatie en leggen je de techniek uit (o.a. de statistieken van liftongelukken, dat je niet kunt stikken in een lift die stilhangt, dat een lift niet zomaar naar beneden stort behalve in films en hoe men je uit een stilgevallen lift kan bevrijden).

TranQ heeft een mooie locatie ter beschikking om mensen met liftangst te helpen de lift (weer) ontspannen te gebruiken. Vaak is liftangst een vorm van claustrofobie maar het kan ook ontstaan nadat men vastgezeten heeft in een defecte lift. Ook al ben je bang dat de lift blijft "hangen" Liftbedrijf KONE in Leidschenveen stelt ons hun liften ter beschikking voor deze training. Een lift die o.a. voor de monteursopleidingen wordt gebruikt en die wij zelf (veilig!) kunnen laten "hangen" tussen twee verdiepingen.

Als er voldoende ontspanning is bereikt tijdens het oefenen in de "oefenlift" kunnen we de begeleiding afronden met een lift naar keuze. Bijvoorbeeld op jouw werk, of in een flat waar jij de lift eng vond of wat denk je van een bezoekje aan het restaurant van de Euromast?!

Je kunt ons ook op Facebook vinden: In de lift.